
- 
                    Čas přípravy2 hod
 - 
                    Doba vaření25 min
 - 
                    Porce4
 - 
                    Celkový čas2 hod 25 min
 
Vietnamská kuchyně je skvělá a početná vietnamská komunita v České republice u nás tyto úžasné recepty rozšířila. Bánh mì je sendvič, který je rozšířený ve fastfoodech ve Vietnamu. Můžete ho připravit s kuřecím, hovězím, vepřovým, paštikou nebo třeba na vegetariánský způsob. Nesmí chybět nakládaná zelenina a bylinky.
Bánh mì s kuřecím masem je vietnamská bageta s nakládanou zeleninou a naloženým a poté grilovaným kuřecím masem. Jejich chuť je naprosto skvělá a při dodržení postupu nepoznáte rozdíl mezi bistrem a svojí domácí tvorbou. V receptu používám stehenní řízky kvůli jejich křehkosti. Pokud s nimi neradi pracujete, můžete použít i kuřecí prsa, které jsou však více vysušené.
Suroviny na bánh mì s kuřecím masem
- 4 ks střední francouzské bagety
 - 600 g kuřecích stehenních řízků
 - 150 ml majonézy
 - 2 lžičky Srirachy (recept na domácí Srirachu)
 - 1 ks salátová okurka
 - jarní cibulka
 - čerstvý koriandr
 - sezamová semínka na ozdobu
 - čerstvá jalapeňo paprička dle chuti
 
Nakládaná zelenina:
- 1 ks bílá ředkev (daikon)
 - 2 ks mrkev
 - 2 lžíce cukru
 - 1 lžička soli
 - 4 lžíce bílého vinného nebo jablečného octa
 - 400-500 ml voda k naředění
 
Marináda na maso:
- 3 prolisované stroužky česneku
 - 1 lžíce limetkové šťávy
 - 1 lžíce rybí omáčky
 - 1 lžíce sójové omáčky
 - lžička citronové trávy
 - 1/2 lžičky soli
 - 1/4 lžičky cukru
 - 1 lžička černého pepře
 - 1 lžíce slunečnicového oleje
 
Postup přípravy vietnamské bagety Bánh mì s kuřecím
- Nakládaná zelenina: Očištěnou mrkev a ředkev si nakrájejte na tenké nudličky (sirky). Z uvedených surovin umíchejte nálev, dobře jej rozmíchejte a poté do něj umístěte zeleninu alespoň na 1 hodinu. Zeleninu v nálevu dejte do lednice.
 - Grilované maso: Veškeré ingredience na marinádu smíchejte dohromady. Stehenní řízky si opláchněte a pokrájejte na menší kousky (medailonky), které se nám budou lépe marinovat. Promíchejte marinádu s kuřecím masem a nechte marinovat alespoň 2 hodiny v lednici. Poté kousky masa ogrilujte z každé strany dozlatova. Hotové maso zakryjte alobalem a nechte pár minut odpočívat.
 - Jalapeňo papričku a salátovou okurku si pokrájejte na tenké plátky a jarní cibulku na šikmé plátky. Majonézu smíchejte se Srirachou.
 - Bánh mì: Bagety si podélně rozřízněte z jedné strany a vršek bagety vydlabejte. Bagetu vydatně pomažte majonézou, poklaďte grilovanými kousky masa, plátky okurky a nasekaným koriandrem. Nakonec přidejte nakládanou zeleninu a jarní cibulku.
 - Dobrou chuť. Hương vị tốt.
 
Chutnaly vám vietnamské bagety Bánh mì? Vyzkoušejte také:
Napište komentář Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.



									
									
									
									
									
Hodnocení receptu